Ik leer leren

Je kind zit in groep 8 en gaat binnenkort naar de brugklas. Reuze spannend!
Wat wordt er verwacht? Kan mijn kind deze overgang wel aan?
De training ‘Ik leer leren’ helpt je kind zich voor te bereiden op deze nieuwe fase.

Of… zit je kind inmiddels op de middelbare school, verloopt het leren niet geheel naar wens en kan het een steuntje in de rug wel gebruiken?

Met de ‘Ik leer leren’-training krijgen kinderen grip op hun huiswerk, gaat het leren makkelijker en sneller zodat er ook tijd overblijft voor andere dingen. Het helpt de kinderen zelf te ontdekken hoe ze het beste kunnen leren. Uiteindelijk hoeven ouders dan minder te controleren en te pushen, en dit komt de sfeer in huis beslist ten goede. De training richt zich op alle processen die nodig zijn om te kunnen leren.

Aan bod komen:

  • opsporen en opheffen van leerbelemmeringen
  • concentratie, motivatie, faalangst
  • plannen en organiseren, huiswerk maken
  • inschatten van benodigde tijd/inspanning voor een bepaald vak
  • inzicht krijgen in eigen leermogelijkheden

En… laten we vooral niet vergeten wat het kind wél kan. Juist deze talenten kunnen veel gemak geven bij leren leren. Het ontdekken van deze talenten en die inzetten bij wat voor het kind de beste manier van leren is, is een belangrijk onderdeel van de training. Het draagt bij aan het effectief benaderen en het zich eigen maken van de lesstof.

‘Ik leer leren’ is een individuele training of een groepstraining voor 4-8 kinderen vanaf 10 tot 18 jaar. De training bestaat uit 5 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn of heb je een specifieke vraag, neem gerust vrijblijvend contact op.

Contact

In mijn praktijk te Middelburg geef ik therapie en coaching aan kinderen en volwassenen met een hulpvraag. Hierbij combineer ik mijn ervaring, kennis en kunde vanuit de verschillende vakgebieden (over Laura) waarbij ik uitga van ieders eigen specifieke kracht en innerlijke hulpbronnen. Soms zijn enkele sessies voldoende om weer door te kunnen en soms is het fijn om wat langer en dieper in te gaan op de weg naar ontwikkeling en groei.

Klik hier om je direct aan te melden.

 

Laura Rutten