Over Laura

Ik ben geregistreerd Analytisch Tekentherapeut en volgde de opleiding aan het Pedagogisch Psychologisch Centrum Heemstede (PPCH).

Analytische Teken Therapie (ATT) is een individuele kortdurende therapie, geschikt voor volwassenen en kinderen. Tijdens de therapie maak ik gebruik van door de cliënt, doorgaans in opdracht, getekende beelden. Voor deze vorm van therapie hoef je niet te kunnen tekenen, elk beeld, hoe eenvoudig het ook lijkt, geeft informatie en heeft betekenis.

Als kinder-/jongerencoach geef ik ondersteuning aan kinderen en hun ouders op hun weg naar ontwikkeling. Het begeleidingstraject is oplossingsgericht: het herkennen van talenten en deze inzetten om vaardigheden te ontwikkelen, leren  leren en faalangst  reduceren.

Voorafgaand volgde ik de opleiding ‘Het begeleiden van kinderen door middel van tekenen en spiritualiteit’ aan De Toverboom te Bilthoven.

Ik ben als docent verbonden aan de coachopleiding Kind In Kracht (KIK). Ik geef met veel plezier les aan leerkrachten in het begeleiden van kinderen door middel van tekenen.

Naast therapie en coaching geef ik workshops tekenanalyse en lessen beeldende vorming, zowel individueel als in groepsverband.

Om mijzelf te blijven toetsen en ontwikkelen maak ik gebruik van supervisie en intervisie en volg ik bij- en nascholing.

Mocht je interesse hebben in een van de begeleidingstrajecten of behoefte hebben aan meer informatie, dan nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen.

Vriendelijke groet,

Laura Rutten

Registratie A.T.T. PPCH
www.ppch.nl
www.kikopleiding.nl

Contact

In mijn praktijk te Middelburg geef ik therapie en coaching aan kinderen en volwassenen met een hulpvraag. Hierbij combineer ik mijn ervaring, kennis en kunde vanuit de verschillende vakgebieden (over Laura) waarbij ik uitga van ieders eigen specifieke kracht en innerlijke hulpbronnen. Soms zijn enkele sessies voldoende om weer door te kunnen en soms is het fijn om wat langer en dieper in te gaan op de weg naar ontwikkeling en groei.

 

Laura Rutten